Valeria Sesto, din țara lui Messi, pe tărâmul lui Dracula

Municipiul Braşov găzduieşte primul campionat mondial de atletism organizat vreodată în România! Campionatul Mondial de Alergare de 50KM are loc pe 1 septembrie 2019 în orașul de sub Tâmpa.
Organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, Campionatul Mondial de Alergare de 50KM îi va aduce la Braşov pe cei mai puternici ultra-alergători ai momentului.
La acest campionat vor sosi sportivi din 30 de ţări reprezentând toate continentele, iar până la startul competiției, Federația Română de Atletism vă prezintă cei mai renumiți atleți care vor alerga pe străzile din Brașov.

Valeria Sesto este singura atletă din Argentina care va concura pe 1 septembrie 2019 la Campionatul Mondial de Alergare de 50KM de la Brașov.
Născută pe 17 decembrie 1972, Valeria este specializată pe cursele lungi și foarte lungi, cu rezultate dintre cele mai bune.
Atleta care provine din țara celebrului fotbalist Lionel Messi deține recordul Argentinei în proba de alergare de 100KM. În 2018, Valeria Sesto a alergat distanța de 100KM în 8 ore și 24 de minute, la Yorkshire, în cadrul Campionatului Național al Marii Britanii. De altfel, Valeria Sesto este singura alergătoare din Argentina care a alergat 100KM în mai puțin de 9 ore!

În acest an, Valeria Sesto a reușit o prestație formidabilă la evenimentul Endure 24 de la Reading (Marea Britanie). Sportiva din Argentina a alergat cele 20 de ture ale traseului de cinci mile de la Wasing Park (Reading), în 23 de ore, 29 de minute și 11 secunde! La startul probei s-au prezentat 4.000 de sportivi, dar numai cinci alergătoare au terminat cursa. Iar din cele cinci, doar trei au terminat traseul de 100 de mile sub 24 de ore!
Imediat după cursă, Valeria s-a arătat uluită de performanța reușită, mai ales că se apropie de împlinirea vârstei de 47 de ani: “Nu pot să cred ceea ce am realizat, mai ales că sunt într-o etapă complexă din viața mea. Nimeni nu vorbește vreodată despre ce se întâmplă cu sportivele de sex feminin competitive când ajung la vârsta mea! Este destul de greu să exprimi în cuvinte sentimentele prin care treci când ai o astfel de reușită!”

Alături de Valeria, vor mai veni în România, pentru a alerga la Campionatul Mondial de Alergare de 50KM de la Brașov trei sportivi din țara tangoului: Leandro Amaya, Nicolas Ternavasio și Leandro Vallejos.

Campionatul Mondial de Alergare de 50KM are loc pe 1 septembrie 2019 în orașul de sub Tâmpa şi este organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Primăriei Municipiului Braşov şi este cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov.

Alături de organizatori se află parteneri Agenţia Metropolitană Braşov, Alpin Conference Center, Universitatea Transilvania, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Hospice Casa Speranţei, Coresi; sponsori(Spartan, Olea, Perskindol, Kinesis, Green Cola, Recuperare Acasă, BLife, Rădăcini Motors) şi parteneri media(Radio România Braşov, 100% Sport, NewsBV, BizBraşov, 24FUN, MixTV, Radio Braşov, Transilvania 365, Braşovul Tău, TV BV, Iubim Braşovul, Braşov Metropolitan, România Pozitivă, Infotrafic).

Toate informaţiile legate de desfăşurarea competiţiei pot fi găsite pe site-ul www.brasov50km.com.