Stošić Kristijan, electricianul sârb care dorește să impresioneze sub Tâmpa

Municipiul Braşov găzduieşte primul campionat mondial de atletism organizat vreodată în România! Campionatul Mondial de Alergare de 50KM are loc pe 1 septembrie 2019 în orașul de sub Tâmpa.

Organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, Campionatul Mondial de Alergare de 50Km îi va aduce la Braşov pe cei mai puternici ultra-alergători ai momentului.
La acest campionat vor sosi sportivi din 30 de ţări reprezentând toate continentele, iar până la startul competiției, Federația Română de Atletism vă prezintă cei mai renumiți atleți care vor alerga pe străzile din Brașov.

Serbia va fi prezentă la Campionatul Mondial de Alergare de 50KM de la Brașov cu o echipă formată din șase sportive (trei fete și trei băieți), iar unul dintre figurile interesante ale team-ului din țara vecină este Kristijan Stošić.
În vârstă de 37 de ani, Kristijan vine la Brașov cu ambiții mari. Sportivul sârb speră să facă o figură cât mai frumoasă sub Tâmpa, mai ales că în 2018 a fost câștigător al ediției a 31-a a Maratonului Belgradului.
Interesant este faptul că, în viața de zi cu zi, Kristijan Stošić este angajat la Compania Națională de Drumuri din Serbia în funcția de electrician!
Pe distanța de 42,2 km (maraton), P.B.-ul lui Kristijan Stošić datează din 2013, de la Zagreb, când a obținut timpul de 2:27:08 .
În acest an, sportivul sârb a alergat la Maratonul Vienei, unde s-a clasat pe locul 26, cu timpul de 2:29:21.

Campionatul Mondial de Alergare de 50KM are loc pe 1 septembrie 2019 în orașul de sub Tâmpa şi este organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Primăriei Municipiului Braşov şi este cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov.

Alături de organizatori se află parteneri Agenţia Metropolitană Braşov, Alpin Conference Center, Universitatea Transilvania, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Hospice Casa Speranţei, Coresi; sponsori(Spartan, Olea, Perskindol, Kinesis, Green Cola, Recuperare Acasă, BLife, Rădăcini Motors) şi parteneri media(Radio România Braşov, 100% Sport, NewsBV, BizBraşov, 24FUN, MixTV, Radio Braşov, Transilvania 365, Braşovul Tău, TV BV, Iubim Braşovul, Braşov Metropolitan, România Pozitivă, Infotrafic).

Toate informaţiile legate de desfăşurarea competiţiei pot fi găsite pe site-ul www.brasov50km.com.