OPEN RACE BRAŞOV 50KM REGULAMENT

OPEN RACE BRAŞOV 50KM este o cursă de alergare de 50 km organizată în data de 1 septembrie 2019, în Brașov, de către Federaţia Română de Atletism, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov și în parteneriat cu alte instituții, organizații și societăți comerciale/ sponsori.

Competiția își propune să promoveze și să încurajeze alergarea de anduranţă. Participanții vor fi atleți amatori adulți (peste 18 ani), din România sau din străinătate.

CATEGORII, PROBE, DISTANȚE

Întrecerea sportivă OPEN RACE BRASOV 50KM are o singură probă, de 50km, iar timpul limită pentru parcurgerea distanței este de 6h30min.

Competiția se adresează alergătorilor amatori cu vârsta peste 18 ani, care vor concura la următoarele categorii:

– Categoria 18-35 de ani (masculin, feminin)

– Categoria 36+ (masculin, feminin)

ATENȚIE!

 • La fiecare categorie este necesar un minim de 10 sportivi înscriși și validați. În caz contrar, va exista o singură categorie de vârstă.
 • Se ia în calcul vârsta din ziua concursului: de exemplu, concurentul care în ziua concursului a împlinit vârsta de 36 de ani (conform CI de la înscriere și validare) va alerga la categoria +36 ani.

TRASEU, DATĂ

Concursul va avea loc duminică, 1 septembrie 2019, începând cu ora 8.00.
 
STARTUL și SOSIREA competiţiei se află în fața Hotelului ARO din orașul Brașov.
Competiţia se desfăşoară pe un traseu în totalitate pe asfalt, fără trafic și va conduce alergătorii prin orașul Brașov. 
 
Primul tur va avea o lungime de 5 km, iar tururile 2 până la 6 vor avea câte 9 km fiecare.
 

Bucla 5 km – Livada Poştei – Prefectura Braşov – Teatrul Sică Alexandrescu – Sala Patria – Spitalul CFR – Tribunalul Braşov – Hidromecanica – Biserica de Lemn – Centru Civic – Intersecţia „Trei Alimentare” – strada Zizinului (intersecţie strada Traian)

Bucla 9km – Livada Poştei – Prefectura Braşov – Teatrul Sică Alexandrescu – Sala Patria – Spitalul CFR – Tribunalul Braşov – Hidromecanica – Biserica de Lemn – Centru Civic – Intersecţia „Trei Alimentare” – Bulevardul 15 Noiembrie – Spitalul Astra – Giratoriu Spitalul Judeţean – Calea Bucureşti – Giratoriu „Poienelor” (intersecţie strada Saturn)

 

Tururile vor fi numărate și înregistrate în zona de terminare a startului și la punctul de cotitură al buclei de 9 km.

 

CRONOMETRAJ

 • Cronometrarea va fi asigurată de un furnizor de servicii din domeniul sportului, cunoscut pe piața europeană.
 • Sistemul de cronometraj înregistrează fiecare trecere a cipului electronic al fiecărui alergător peste covoarele electronice (puncte de control) și calculează timpul fiecărui alergător. Punctele de control sunt amplasate la linia de Start, linia de Sosire și de-a lungul cursei, fără a fi semnalizate special.

 

ATENȚIE!

 • Alergătorii trebuie să treacă prin toate punctele de control amplasate pe traseul cursei. Alergătorii care nu calcă pe covorul de la fiecare punct de control nu vor fi înregistrați de sistemul de cronometrare și vor fi descalificați automat.
 • Este responsabilitatea alergătorului să poarte numărul de concurs pe tricou, pe partea din față. Va fi descalificat, automat, orice alergător care pe toată distanța cursei nu poartă numărul de concurs pe tricou sau poartă alt număr de concurs în locul celui primit din partea Organizatorului.
 • În ziua concursului nu va fi posibilă schimbarea sau înlocuirea numărului de concurs (inclusiv in cazul pierderii) și nici schimbarea numerelor de concurs între alergători, această încălcare a Regulamentului ducând la descalificare!
 • Rezultatele și clasamentul vor fi afișate în timpul evenimentului și imediat după terminarea concursului, pe site-ul oficial al competiției.

 

PREMII

 • Fiecare participant care termină cursa în timpul regulamentar de 6 ore 30 minute va primi medalie de finisher.
 • Alergătorii clasați pe podium vor fi recompensați cu premii și cadouri din partea Federaţiei Române de Atletism, a sponsorilor și a partenerilor.

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Pentru a participa la OPEN RACE BRASOV 50KM și pentru a primi Kitul de concurs, fiecare alergător trebuie să îndeplinească, în același timp, următoarele condiții:

 • Să se înscrie în concurs;
 • Să plătească taxa de înscriere;
 • Să prezinte un act de identitate la validare;
 • Să semneze Declarația pe Proprie Răspundere;
 • Să își asume responsabilitatea pentru orice fel de accident sau pagubă suferit(ă) în timpul concursului. Organizatorul își declină orice responsabilitate pentru astfel de situații neplăcute și nedorite, în conformitate cu prevederile prezentului Regulament;
 • Să aibă capacitatea fizică pentru a participa la cursa de 50km. În acest sens, fiecare participant trebuie să prezinte o adeverinţă medicală de la medicul de familie care să ateste că este apt pentru efort fizic. Adeverința trebuie să fie datată cu cel mult o lună înainte de concurs, respectiv 1 august 2019, și va fi înmânată organizatorilor la ridicarea kitului de participare. Organizatorul își declină orice responsabilitate cu privire la orice problemă medicală apărută înaintea, în timpul sau ulterior Evenimentului;
 • Să citească Regulamentul afișat la locul de concurs și publicat pe site-ul organizatorului (brasov50km.com).

ATENȚIE! Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica Regulamentul până cel târziu cu 24 de ore înaintea startului.

 

ÎNSCRIERE, PLATĂ TAXĂ DE PARTICIPARE

 • Taxa de participare este de 165 RON (35 EURO)/ persoană.
 • Înscrierile la OPEN RACE BRASOV 50KM sunt deschise până duminică, 11 august 2019, ora 23:59. Locurile sunt limitate la 200.
 • Opțiuni pentru plata taxei de participare (aceasta trebuie făcută în maxim 7 zile lucrătoare de la înscrierea online):
 1. Online cu cardul sau
 2. Transfer bancar către:

FEDERAŢIA ROMÂNĂ DE ATLETISM

CIF 4203423

Cont RON RO82BRDE441SV73561834410, deschis la Banca Română de Dezvoltare, filiala Unirea, Bucureşti.

Detalii plată: Contributie Brasov50km Nume Prenume

Vă rugăm să trimiteți dovada achitării taxei prin transfer bancar la adresa de email contact@brasov50km.com

 

KIT CONCURS

 • Înainte să ridice Kit-ul de concurs, fiecare participant trebuie să se înscrie, să achite taxa de înscriere și să fie validat (online sau la Biroul de Înscrieri) de către organizator/ Federaţia Română de Atletism. Pe baza actului de identitate în original (Certificat de naștere, Carte de identitate, Pașaport), după ce va semna Declarația pe Proprie Răspundere și va înmâna organizatorilor adeverința medicală, participantul va ridica kit-ul de la Biroul de Înscrieri care va fi amplasat în zona evenimentului sau într-o locație apropiată.
 • În kit-ul de concurs sunt incluse: număr de concurs cu cip electronic, cadouri din partea sponsorilor și servicii asigurate (traseu omologat; participare în condiții de maximă siguranță; arbitraj profesionist; monitorizare individuală a distanţei parcurse; clasament online live pe site-ul competiției; corturi – vestiar și garderobă la Start; serviciu medical de urgenţă; eveniment transmis video live; toalete ecologice etc.). De asemenea, alergătorii care termină cursa în timpul regulamentar de 6 ore 30 minute primesc medalie de finisher.

 

PROBLEME MEDICALE, PRIM-AJUTOR

 • Pentru a se înscrie și a participa la cursa de 50 km, fiecare alergător trebuie să prezinte o adeverinţă medicală de la medicul de familie care să ateste că este apt pentru efort fizic. Adeverința trebuie să fie datată cu cel mult o lună înainte de concurs, respectiv 1 august 2019, și va fi înmânată organizatorilor la ridicarea kitului de participare.
 • Participantul îl exonerează de orice răspundere pe organizator în legătură cu orice problemă medicală, de orice natură, apărută în timpul sau după participarea la eveniment.
 • În zona de concurs vor staționa două ambulanțe, pentru acordarea primului-ajutor.

ECHIPA DE ORGANIZARE

 • Diana Amza (Președinte al comitetului de organizare), +40 721 719 831, contact@brasov50km.com
 • Eduard Lukinich (Director de concurs), +40 723 470 066, contact@brasov50km.com;
 • Cătălina Zorojanu (Responsabil comunicare & promovare), +40 724 519 747, contact@brasov50km.com;

 

 

COMUNICARE OFICIALĂ

Toate informațiile oficiale în legătură cu OPEN RACE BRASOV 50KM vor fi transmise prin intermediul site-ului www.brasov50km.com și paginii de Facebook „Brasov 50KM” – www.facebook.com/Brasov50KM..