Olivier Roy-Baillargeon: “Voi alerga la Brașov pentru soția mea, bolnavă de Parkinson!”

Municipiul Braşov găzduieşte primul campionat mondial de atletism organizat vreodată în România! Campionatul Mondial de Alergare de 50KM are loc pe 1 septembrie 2019 în orașul de sub Tâmpa.
Organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, Campionatul Mondial de Alergare de 50KM îi va aduce la Braşov pe cei mai puternici ultra-alergători ai momentului.
La acest campionat vor sosi sportivi din 30 de ţări reprezentând toate continentele, iar până la startul competiției, Federația Română de Atletism vă prezintă cei mai renumiți atleți care vor alerga pe străzile din Brașov.

Olivier Roy-Baillargeon vine din Canada și va alerga la Campionatul Mondial de Alergare de 50KM alături de alți trei atleți: Calum Neff, Sanjay Sachdev și Catherine Royer.
Olivier Roy-Baillargeon are 33 de ani și s-a apucat de alergat în urmă cu cinci ani, după cum povestește chiar el: “M-am apucat de alergat destul de târziu, în urmă cu cinci ani, iar în ultramaratoane am intrat în 2017, când am acceptat invitația unui prieten de a concura la Montreal. Mi-a plăcut foarte mult să alerg pe distanțe lungi și chiar mă simt bine în concurs. În 2018, țin minte că m-am oprit în timpul cursei la kilometrul 31 pentru a-mi îmbrățișa soția și pentru a-mi săruta fiica – Camille (foto). În urma acestor curse, am primit invitația managerului echipei Canadei de a concura la Brașov, fapt care mă onorează și mă încântă”.

Recordul lui Olivier la un maraton este de 2:32:02, iar canadianul spune că programul său de antrenament este unul special: “Mă antrenez zilnic alergând între servici și acasă, acolo unde mă așteaptă fiica mea, căreia încerc să-i acord cât mai mult timp. Zilnic încerc să fiu un ambasador neoficial al vieții sănătoase și al alergării în rândul prietenilor și colegilor de muncă.”

Olivier Roy-Baillargeon are o motivație puternică de a scoate un rezultat cât mai bun la Brașov: “Voi alerga cât de tare voi putea la Brașov. Voi alerga pentru soția mea, Dominique, care este bolnavă de Parkinson. Boala se manifestă ușor deocamdată. A apărut de doi ani, dar o împiedică să alerge. În timp ce noi, alergătorii, ne luptăm la antrenamente și concursuri cu cronometrul, ei, oamenii care suferă de diferite boli sau care au anumite dizabilități se luptă zi de zi pentru a depăși diferite bariere, pentru a-și trăi viața cât mai demn posibil. Zi de zi, acești oameni își asumă provocări cel puțin la fel de epuizante ca alergarea într-un maraton, dar fără a primi nicio recompensă la final. Consider participarea mea la acest Campionat Mondial un omagiu adus acesto oameni care nu apar poate niciodată în lumina reflectoarelor.”

“Sunt absolut încântat de această oportunitate și sunt foarte dornic să trăiesc această experiență, care sunt sigură că-mi va schimba viața!”
Olivier Roy-Baillargeon

Campionatul Mondial de Alergare de 50KM are loc pe 1 septembrie 2019 în orașul de sub Tâmpa şi este organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Primăriei Municipiului Braşov şi este cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov.

Alături de organizatori se află parteneri Agenţia Metropolitană Braşov, Alpin Conference Center, Universitatea Transilvania, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Hospice Casa Speranţei, Coresi; sponsori(Spartan, Olea, Perskindol, Kinesis, Green Cola, Recuperare Acasă, BLife, Rădăcini Motors) şi parteneri media(Radio România Braşov, 100% Sport, NewsBV, BizBraşov, 24FUN, MixTV, Radio Braşov, Transilvania 365, Braşovul Tău, TV BV, Iubim Braşovul, Braşov Metropolitan, România Pozitivă, Infotrafic). 

Toate informaţiile legate de desfăşurarea competiţiei pot fi găsite pe site-ul www.brasov50km.com.