Noora Honkala, “zeița” din Lohja

Municipiul Braşov găzduieşte primul campionat mondial de atletism organizat vreodată în România! Campionatul Mondial de Alergare de 50KM are loc pe 1 septembrie 2019 în orașul de sub Tâmpa.
Organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, Campionatul Mondial de Alergare de 50KM îi va aduce la Braşov pe cei mai puternici ultra-alergători ai momentului.

La acest campionat vor sosi sportivi din 30 de ţări reprezentând toate continentele, iar până la startul competiției, Federația Română de Atletism vă prezintă cei mai renumiți atleți care vor alerga pe străzile din Brașov.

Noora Honkala este singura reprezentată a Finlandei la Campionatul Mondial de Alergare de 50KM de la Brașov, din 1 septembrie. În vârstă de 26 de ani și locuind în Lohja, Noora este un adevărat fenomen social și mediatic în țara sa. Extrem de frumoasă și talentată, Noora se numără printre cele mai urmărite sportive din Finlanda pe rețelele de socializare.
Noora Honkala are peste 2.500 de abonați la site-ul său, are aproape 40.000 de urmăritori pe contul oficial de Instagram iar clipul său de prezentare de pe contul oficial de Youtube are peste 400.000 de vizualizări!

Dincolo de toate acestea, Noora este și o excelentă atletă. Specializată pe alergările lungi și foarte lungi, sportiva din Finlanda participă la curse de semi-maraton, maraton, 50KM, 100KM, 100 de mile, 6 ore, 12 ore și chiar și 24 de ore!
Pe distanța de 50KM, care o va alerga și la Campionatul Mondial de la Brașov, Noora are un P.B. de 3:46:46, obținut în 2 decembrie 2018, la Sorrento (Italia).
În acest an, Noora se poate lăuda cu un loc 1 la cursa de 12 ore de la Kaarina (Finlanda), când a alergat 135,786 km, un loc 3 la Maratonul de la Helsinki  (2:57:33) și un 10 la semi-maratonul de la Napoli (1:22:43).

Interesant este faptul că, în viața de zi cu zi, Noora Honkala lucrează ca agent de vânzări la o firmă de închiriat utilaje industriale din Lohja!
Așadar, pe 1 septembrie trebuie să fiți pe străzile din Brașov pentru a o urmări pe Noora Honkala și pe ceilalți peste 200 de sportivi prezenți la Campionatul Mondial de Alergare de 50KM.

Alături de organizatori se află parteneri Agenţia Metropolitană Braşov, Alpin Conference Center, Universitatea Transilvania, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Hospice Casa Speranţei, Coresi; sponsori (Spartan, Olea, Perskindol, Kinesis, Green Cola, Recuperare Acasă, BLife, Rădăcini Motors) şi parteneri media (Radio România Braşov, 100% Sport, NewsBV, BizBraşov, 24FUN, MixTV, Radio Braşov, Transilvania 365, Braşovul Tău, TV BV, Iubim Braşovul, Braşov Metropolitan, România Pozitivă, Infotrafic).

Toate informaţiile legate de desfăşurarea competiţiei pot fi găsite pe site-ul www.brasov50km.com.