Irlandeza Caitriona Jennings vine la Brașov după o medalie

Municipiul Braşov găzduieşte primul campionat mondial de atletism organizat vreodată în România! Campionatul Mondial de Alergare de 50KM are loc pe 1 septembrie 2019 în orașul de sub Tâmpa.

Organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, Campionatul Mondial de Alergare de 50Km îi va aduce la Braşov pe cei mai puternici ultra-alergători ai momentului.
La acest campionat vor sosi sportivi din 30 de ţări reprezentând toate continentele, iar până la startul competiției, Federația Română de Atletism vă prezintă cei mai renumiți atleți care vor alerga pe străzile din Brașov.

Caitriona Jennings este născută pe 17 iunie 1980 și vine din Irlanda pentru a cuceri o medalie la Campionatul Mondial de Alergare de 50KM de la Brașov.
Alergătoare de mare experiență, Caitriona este extrem de încrezătoare că poate obține un rezultat bun, mai ales prin prisma palmaresului bogat pe care-l are.
În 2015, la Campionatul Mondial de Alergare de 50KM, ediție găzduită de Doha (Qatar), sportiva din Irlanda s-a clasat pe locul 4, la o distanță foarte mică de podium. Totodată, Caitriona este deținătoarea recordului național pe distanța de 50 KM, cu timpul de 3:24:29, performanță reușită în cadrul Campionatului Național de Alergare de 50 KM al Irlandei, în 2018.

De notat este și faptul că, la ediția 2012 a Jocurilor Olimpice de la Londra, Caitriona Jennings a reprezentat Irlanda în proba de maraton, acolo unde a obținut timpul de 2:36:11.

În acest an, Caitriona Jennings s-a clasat pe locul al treilea la Maratonul Comrades, încheind distanța de 87 KM cu timpul de 6:24:00.

Campionatul Mondial de Alergare de 50KM are loc pe 1 septembrie 2019 în orașul de sub Tâmpa şi este organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Primăriei Municipiului Braşov şi este cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov.

Alături de organizatori se află parteneri Agenţia Metropolitană Braşov, Alpin Conference Center, Universitatea Transilvania, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Hospice Casa Speranţei, Coresi; sponsori(Spartan, Olea, Perskindol, Kinesis, Green Cola, Recuperare Acasă, BLife, Rădăcini Motors) şi parteneri media(Radio România Braşov, 100% Sport, NewsBV, BizBraşov, 24FUN, MixTV, Radio Braşov, Transilvania 365, Braşovul Tău, TV BV, Iubim Braşovul, Braşov Metropolitan, România Pozitivă, Infotrafic). 

Toate informaţiile legate de desfăşurarea competiţiei pot fi găsite pe site-ul www.brasov50km.com.