Elisabeth Niedereder, după 26 de titluri naționale, caută gloria internațională la Mondialele de la Brașov

Municipiul Braşov găzduieşte primul campionat mondial de atletism organizat vreodată în România! Campionatul Mondial de Alergare de 50KM are loc pe 1 septembrie 2019 în orașul de sub Tâmpa.
Organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, Campionatul Mondial de Alergare de 50KM îi va aduce la Braşov pe cei mai puternici ultra-alergători ai momentului.

La acest campionat vor sosi sportivi din 30 de ţări reprezentând toate continentele, iar până la startul competiției, Federația Română de Atletism vă prezintă cei mai renumiți atleți care vor alerga pe străzile din Brașov.

Elisabeth Niedereder este născută pe 3 octombrie 1985 și va face parte din echipa Austriei care va concura pe 1 septembrie 2019 la Campionatul Mondial de Alergare de 50KM. În vârstă de 34 de ani, Elisabeth și-a început cariera ca alergătoare pe distanțe semi-lungi și a strâns în palmares nu mai puțin de 26 de titluri naționale, în diferite probe.
Pe plan extern, cel mai bun rezultat al sportivei din Austria a venit în 2015. Atunci, la Jocurile Europene de la Baku, Elisabeth a ocupat locul al patrulea în proba de 1.500 de metri. Și, imediat după aceea, în mod surprinzător, la doar 29 de ani, Elisabeth Niedereder a decis să pună capăt carierei.
De atunci și până în 2018, Elisabeth Niedereder a alergat doar pentru distracție și pentru a se menține în formă. De anul trecut, sportiva din Austria și-a găsit pasiunea pentru alergarea pe distanțe lungi, maraton și ultra-maraton, iar concursul de la Brașov reprezintă un pas important în cariera sa.

Campionatul Mondial de Alergare de 50KM are loc pe 1 septembrie 2019 în orașul de sub Tâmpa şi este organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Primăriei Municipiului Braşov şi este cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov.

Alături de organizatori se află parteneri Agenţia Metropolitană Braşov, Alpin Conference Center, Universitatea Transilvania, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Hospice Casa Speranţei, Coresi; sponsori (Spartan, Olea, Perskindol, Kinesis, Green Cola, Recuperare Acasă, BLife, Rădăcini Motors) şi parteneri media (Radio România Braşov, 100% Sport, NewsBV, BizBraşov, 24FUN, MixTV, Radio Braşov, Transilvania 365, Braşovul Tău, TV BV, Iubim Braşovul, Braşov Metropolitan, România Pozitivă, Infotrafic).

Toate informaţiile legate de desfăşurarea competiţiei pot fi găsite pe site-ul www.brasov50km.com.