Deținătorul recordului mondial de alergare pe distanța de 100KM, Nao Kazami va alerga la Brașov!

Municipiul Braşov găzduieşte primul campionat mondial de atletism organizat vreodată în România! Campionatul Mondial de Alergare de 50KM are loc pe 1 septembrie 2019 în orașul de sub Tâmpa.

Organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, Campionatul Mondial de Alergare de 50KM îi va aduce la Braşov pe cei mai puternici ultra-alergători ai momentului.

La acest campionat vor sosi sportivi din 30 de ţări reprezentând toate continentele, iar până la startul competiției, Federația Română de Atletism vă prezintă cei mai renumiți atleți care vor alerga pe străzile din Brașov.

Japonezul Nao Kazami este unul dintre personajele remarcabile ce va concura pe 1 septembrie 2019 la Campionatul Mondial de Alergare de 50KM de la Brașov. Născut pe 9 aprilie 1983, Nao Kazami este deținătorul recordului mondial de alergare pe distanța de 100KM. Performanța fantastică a fost realizată pe 24 iunie 2018, la Ultramaratonul Lake Samora 100KM (editia a 33-a).
Nao Kazami a terminat cursa cu timpul de 6:09:14, cu o medie de 3 minute si 41 de secunde pe kilometru.

Până în 2018, recordul de alergare pe distanța de 100KM a rezistat timp de 20 de ani! Precedentul record a fost realizat tot de către un japonez. Takahiro Sunada alerga în 1998, tot la Ultramaratonul Lake Samora 100KM, în 6:13:33.

În afară de Nao Kazami, echipa Japoniei ce va concura la Brașov îi va mai avea în componență pe Shunsuke Hisamoto, Yuki Murato (la masculin), Mai Fujisawa și Yuka Koyanagi (la feminin).

Campionatul Mondial de Alergare de 50KM are loc pe 1 septembrie 2019 în orașul de sub Tâmpa şi este organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Primăriei Municipiului Braşov şi este cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov.

Alături de organizatori se află parteneri Agenţia Metropolitană Braşov, Alpin Conference Center, Universitatea Transilvania, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Hospice Casa Speranţei, Coresi; sponsori(Spartan, Olea, Perskindol, Kinesis, Green Cola, Recuperare Acasă, BLife, Rădăcini Motors) şi parteneri media(Radio România Braşov, 100% Sport, NewsBV, BizBraşov, 24FUN, MixTV, Radio Braşov, Transilvania 365, Braşovul Tău, TV BV, Iubim Braşovul, Braşov Metropolitan, România Pozitivă, Infotrafic). 

Toate informaţiile legate de desfăşurarea competiţiei pot fi găsite pe site-ul www.brasov50km.com.