Charles Tjiane, veteranul din echipa Africii de Sud

Municipiul Braşov găzduieşte primul campionat mondial de atletism organizat vreodată în România! Campionatul Mondial de Alergare de 50KM are loc pe 1 septembrie 2019 în orașul de sub Tâmpa.

Organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, Campionatul Mondial de Alergare de 50Km îi va aduce la Braşov pe cei mai puternici ultra-alergători ai momentului.

La acest campionat vor sosi sportivi din 30 de ţări reprezentând toate continentele, iar până la startul competiției, Federația Română de Atletism vă prezintă cei mai renumiți atleți care vor alerga pe străzile din Brașov.

Charles Tjiane este unul dintre cei mai experimentați alergători care vor concura pe 1 septembrie 2019 la Brașov, la Campionatul Mondial de Alergare de 50KM. Născut pe 20 iulie 1974, Charles are, la 45 de ani, numeroase curse în palmares, iar rezultatele sale dintre cele mai bune.

Anul acesta, la Maratonul de la Middelburg (un oraș din Africa de Sud aflat în apropiere de Pretoria), Charles Tjiane s-a clasat pe locul întâi cu timpul de 2:48:55. El l-a depășit cu aproape 4 minute pe ocupantul poziției secunde, Kagisa Matjile, care a terminat cursa cu timpul de 2:52:32. Trebuie subliniat faptul că a fost pentru a patra oară la rândcând Charles s-a clasat pe locul întâi la Maratonul de la Middelburg.

Comrades Marathon este o altă competiție la care atletul sud-african de 45 de ani are rezultate bune. În ultimii zece ani, Charles a alergat de opt ori la Comrades Marathon, iar cel mai bun rezultat le-a obținut în 2009 (locul 3 cu timpul de 05:34:210 și în 2017 (locul 5 cu timpul de 05:45:26).

Pe distanța de 50KM, în 2019, Charles Tjiane a avut cea mai bună performanță la concursul de la Loskop, când s-a clasat pe locul 1 cu timpul de 2:48:56.

În afară de Charles Tjiane, echipa masculină a Africii de Sud ce va concura la Brașov îi va mai avea în componență pe Bongmusa Mthembu, David Gatebe, Edward Mothibe, Lungile  Gongqa și Joseph Manyedi.

Campionatul Mondial de Alergare de 50KM are loc pe 1 septembrie 2019 în orașul de sub Tâmpa şi este organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Primăriei Municipiului Braşov şi este cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov.

Alături de organizatori se află parteneri Agenţia Metropolitană Braşov, Alpin Conference Center, Universitatea Transilvania, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Hospice Casa Speranţei, Coresi; sponsori(Spartan, Olea, Perskindol, Kinesis, Green Cola, Recuperare Acasă, BLife, Rădăcini Motors) şi parteneri media(Radio România Braşov, 100% Sport, NewsBV, BizBraşov, 24FUN, MixTV, Radio Braşov, Transilvania 365, Braşovul Tău, TV BV, Iubim Braşovul, Braşov Metropolitan, România Pozitivă, Infotrafic). 

Toate informaţiile legate de desfăşurarea competiţiei pot fi găsite pe site-ul www.brasov50km.com.