Bongmusa Mthembu vrea să conducă Africa de Sud spre titlul suprem

Municipiul Braşov găzduieşte primul campionat mondial de atletism organizat vreodată în România! Campionatul Mondial de Alergare de 50KM are loc pe 1 septembrie 2019 în orașul de sub Tâmpa.
Organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, Campionatul Mondial de Alergare de 50Km îi va aduce la Braşov pe cei mai puternici ultra-alergători ai momentului.

La acest campionat vor sosi sportivi din 30 de ţări reprezentând toate continentele, iar până la startul competiției, Federația Română de Atletism vă prezintă cei mai renumiți atleți care vor alerga pe străzile din Brașov.

Bongmusa Mthembu este liderul echipei Africii de Sud și anunță că team-ul său vine cu gânduri mari la Campionatul Mondial de Alergare de 50KM de la Brașov.
De trei ori câștigător de-a lungul timpului al Ultra-Maratonului Comrades, care se aleargă an de an între orașele orașele Durban și Pietermaritzburg, Bongmusa Mthembu țintește un rezultat măreț în România, alături de colegii săi.
La 36 de ani, Bongmusa Mthembu se poate lăuda cu timpul de 3:03:36 în cursa de 50 KM de la Durban (Africa de Sud), din 2010, și cu timpul de 6:24:06 în cursa de 100 KM de la Los Alcázares (Spania), în 2016.

În prima jumătate a acestui an, Bongmusa Mthembu a ocupat locul 1 la Ultra-Maratonul “Două Oceane” 56 KM de la Cape Town (aprilie) și locul 2 la Ultra-Maratonul Comrades 87 KM (iunie).
În afară de Bongmusa Mthembu, echipa masculină a Africii de Sud ce va concura la Brașov îi va mai avea în componență pe David Gatebe, Edward Mothibe, Lungile  Gongqa, Charles Tjiane și Joseph Manyedi.

Campionatul Mondial de Alergare de 50KM are loc pe 1 septembrie 2019 în orașul de sub Tâmpa şi este organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Primăriei Municipiului Braşov şi este cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov.

Alături de organizatori se află parteneri Agenţia Metropolitană Braşov, Alpin Conference Center, Universitatea Transilvania, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Hospice Casa Speranţei, Coresi; sponsori(Spartan, Olea, Perskindol, Kinesis, Green Cola, Recuperare Acasă, BLife, Rădăcini Motors) şi parteneri media(Radio România Braşov, 100% Sport, NewsBV, BizBraşov, 24FUN, MixTV, Radio Braşov, Transilvania 365, Braşovul Tău, TV BV, Iubim Braşovul, Braşov Metropolitan, România Pozitivă, Infotrafic).

Toate informaţiile legate de desfăşurarea competiţiei pot fi găsite pe site-ul www.brasov50km.com.