Benedikt Hoffmann, profesorul îndrăgostit de alergare

Municipiul Braşov găzduieşte primul campionat mondial de atletism organizat vreodată în România! Campionatul Mondial de Alergare de 50KM are loc pe 1 septembrie 2019 în orașul de sub Tâmpa.
Organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, Campionatul Mondial de Alergare de 50KM îi va aduce la Braşov pe cei mai puternici ultra-alergători ai momentului.

La acest campionat vor sosi sportivi din 30 de ţări reprezentând toate continentele, iar până la startul competiției, Federația Română de Atletism vă prezintă cei mai renumiți atleți care vor alerga pe străzile din Brașov.

Benedikt Hoffmann face parte din echipa Germaniei care va concura pe 1 septembrie la Campionatul Mondial de Alergare de 50KM de la Brașov. În vârstă de 34 de ani, Benedikt este un împătimit al alergării montane și al ultra-maratoanelor. De meserie professor, Benedikt Hoffmann face parte de șase ani din echipa națională de alergare montană a Germaniei. A participat de trei ori la Campionatul Mondial de Alergare Montană reușind să se claseze cel mai bine în 2015 – locul 5, iar o dată, în 2013, a luat startul la Campionatul European, unde a obținut locul 12!

Din 2016, Benedikt Hoffman face parte și din echipa națională a Germaniei de ultra-maraton, participând anual la diferite curse, printre care s-a numărat și Campionatul Mondial de Alergare de 50KM de la Doha, din 2016. Un an mai târziu, Benedikt a devenit campion al Germaniei în cursa de 100Km, pe care a încheiat-o cu timpul de 6:48.14, la Berlin. Doi ani mai târziu, la Florența (Italia), sportivul german s-a clasat al doilea în cursa intitulată “100KM del Passatore”, cu timpul de 7:04.55.

Printre ale distincții ale lui Benedikt amintim victoria din Maratonul de la Essen (2018), medalia de bronz  la individual de la Maratonul Germaniei de la Munchen (2012) și medaliile de argint cu echipa, din 2015 și 2016, de la Maratonul Germaniei de la Frankfurt.
Alături de Marcel Brautigam, Jan Kerkmann, Frank Merrbach și Andreas Strasner, Benedikt speră să facă o figură cât mai frumoasă la Brașov.

Campionatul Mondial de Alergare de 50KM are loc pe 1 septembrie 2019 în orașul de sub Tâmpa şi este organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Primăriei Municipiului Braşov şi este cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov.

Alături de organizatori se află parteneri Agenţia Metropolitană Braşov, Alpin Conference Center, Universitatea Transilvania, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Hospice Casa Speranţei, Coresi; sponsori (Spartan, Olea, Perskindol, Kinesis, Green Cola, Recuperare Acasă, BLife, Rădăcini Motors) şi parteneri media (Radio România Braşov, 100% Sport, NewsBV, BizBraşov, 24FUN, MixTV, Radio Braşov, Transilvania 365, Braşovul Tău, TV BV, Iubim Braşovul, Braşov Metropolitan, România Pozitivă, Infotrafic).

Toate informaţiile legate de desfăşurarea competiţiei pot fi găsite pe site-ul www.brasov50km.com.