5 motive pentru a participa la Open Race Brasov 50km

Ne-am dorit să transformăm Campionatul Mondial de 50km de alergare, care va avea loc la Brașov pe 1 septembrie 2019, într-un adevărat festival sportiv, plin de viață și energie.

Pe lângă Campionat, organizăm cursa Open Race Brașov 50km, deschisă depotrivă pentru alergătorii amatori și profesioniști, înscriși sau nu la un club sportiv, care vor să-și testeze rezistența și viteza pe distanța de 50km.

De ce să participi la o astfel de cursă?

Pe lângă beneficiile pe care le primești și la alte competiții – tricou, medalie, fotografii, suport medical etc., Open Race Brașov 50km are câteva elemente deosebite:

  1. Alergi pe un traseu măsurat și omologat IAAF (Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism), complet închis traficului, care trece prin inima Brașovului. Așadar, dacă locuiești în Brașov, ai ocazia să-ți admiri orașul dintr-o altă perspectivă, iar dacă nu, este “pretextul” perfect să petreci un weekend la munte, la poalele Tâmpei. În plus, rezultatele participanților de la Open Race vor apărea în clasamentele internaționale.
  1. Trăiești experienţa unui concurs mondial de ultraalergare organizat în premieră în România, la standarde ridicate, cu atenție pentru nevoile participanților. Evenimentul este monitorizat și supervizat de IAU (Asociația Internațională de Ultramaraton), care verifică respectarea elementelor de calitate, siguranță și protocol.
  1. Îți iei inspirație și energie de la atleți de top din toată lumea, care se întrec la Campionat și alături de care vei alerga și tu, deoarece traseul este comun. Și-au anunțat participarea delegații din Japonia, Taipei, Canada, Mexic, Australia, Africa de Sud, precum și din țări europene ca Germania, Danemarca, Norvegia, Polonia, Spania, Olanda sau Austria.
  1. Te bucuri de o atmosferă efevescentă, cu susținere și încurajări din partea unui număr mare de voluntari implicați, special pregătiți pentru a asigura un suport profesionist.
  1. Dacă ai alergat până acum maratoane și vrei mai mult, această competiție este perfectă pentru a face trecerea spre lumea ultraatletismului. Distanța de 50km este accesibilă unui maratonist, dar în același timp te provoacă să mergi mai departe în a-ți explora anduranța fizică și mentală. S-ar putea ca fenomenul ultra să te prindă și să-ți dorești să crești miza: o cursă de 24 de ore alergare, de exemplu 🙂

Noi, echipa de organizare, punem multă pasiune și profesionalism în acest eveniment, din dorința de a oferi tuturor participanților o experiență de neuitat. Însă considerăm că mare parte din succesul unei astfel de competiții este creat de alergători, prin fair-play, zâmbete, încurajări reciproce și o atitudine prietenoasă, deschisă. Te invităm, așadar, să respecți aceste valori; prin ele contribui și tu la reușita concursului.

Te așteptăm cu drag să scriem o poveste de succes pentru ultraatletismul românesc, dar și pentru cel mondial!

Înscrierile se fac online, până pe 15 august 2019, în limita a 200 de locuri.

Te rugăm să citești cu atenție Regulamentul concursului.